David Bowie Doodsoorzaak

David Bowie Doodsoorzaak:- Bowie werd beroemd dankzij het succes van nummers als ‘Space Oddity’, ‘Ziggy Stardust’, ‘Heroes’ en ‘Under Pressure’, die hij samen schreef en uitvoerde met de frontman van Queen, Freddie Mercury. Er werd gezegd dat hij in totaal vijf nummer 1-hits had in Nederland.

David Bowie Doodsoorzaak
David Bowie Doodsoorzaak

Een open brief aan David Bowie is geschreven door een arts voor palliatieve zorg uit Cardiff, Dr. Mark Taubert genaamd, en is gepubliceerd op de website van het British Medical Journal.”Ik denk niet dat het toeval was dat je zachte dood zo snel na de release van je plaat met afscheidsbriefjes thuiskwam”, zei ze.

“Ik denk niet dat het toeval was.” Alles met betrekking tot de creatie van de cd als een stuk morbide kunst was minutieus gepland. ” Duncan Jones, de zoon van Bowie, heeft Twitter gebruikt om respect te betuigen aan zijn vader.

De voorlopige versie van de biografie van Mike Garson, getiteld Bowie’s Piano Man: The Life of Mike Garson, werd gepubliceerd in het jaar 2015. Als gevolg van het feit dat hij op verschillende momenten in zijn carrière de studio inging met de overleden rockheld en speelde live piano in zijn band, kende de man het late rockicoon heel goed, en hij schreef een boek over zijn samenwerking en vriendschap met Bowie.
Dit jaar verschijnt een nieuwe editie van dat boek, die honderd pagina’s langer zal zijn dan de oorspronkelijke uitgave.

Garson vertelde Billboard dat er “verhalen waren die ik toen niet kon vertellen”.Een van deze verhalen gaat over een ervaring die de hoofdpersoon eind jaren zeventig had met een waarzegster. Volgens Garson zijn “veel waarzeggers behoorlijk pompeus en volkomen gek, maar dit was een legitieme.” David was zich daarvan bewust, en hij had niet de minste onzekerheid over wat hij zei.
Hij vertelde me met absolute zekerheid dat hij op 10 januari 2016 zou sterven, en ik geloofde hem op zijn woord.

Omdat hij besefte dat hij nog 30 tot 40 jaar te leven had, verspilde hij geen tijd om aan zijn toekomstplannen te beginnen .Na een lange strijd tegen leverkanker stierf David Bowie op 10 januari 2016, slechts twee dagen na de release van zijn laatste album, Blackstar.

De zaken met de zangeres waren duidelijk verslechterd in de weken en maanden voorafgaand aan de release van haar laatste plaat, waarop ze wat klinkt als een cryptisch afscheid van de rest van de wereld.Na een strijd van anderhalf jaar tegen kanker stierf David Bowie op 10 januari in zijn huis in New York. Op het moment van zijn overlijden was hij omringd door zijn familie en vrienden.

De eindejaarslijsten die radiostations publiceren zijn niet vlekkeloos, maar ze geven wel een goede indicatie van de populariteit van een artiest met een luisteraarsbestand dat de mogelijkheid heeft om hun favorieten te selecteren. Zo was David Bowie niet één maar twee keer te zien in de meest recente editie van Studio Brussel’s “Timeless 100”, en was hij niet minder dan negen keer te horen in het programma “1,000 Classics” van Radio 2.

David Bowie Doodsoorzaak

De favoriet van het publiek, “Heroes”, een nummer dat is opgenomen door verschillende artiesten, waaronder Piet Goddaer alias Ozark Henry (zie foto), was de favoriet van het publiek en kreeg de hoogste waardering.

Met uitdrukkelijke goedkeuring van Bowie zelf natuurlijk, aangezien hij en Goddaer elkaar op persoonlijk vlak goed kennen. Trouwens, toen Goddaer net begon in de muziekindustrie, noemde de Franse pers hem heel vaak “le jeune Bowie flamand”. (De jongere versie van Bowie uit België, red.)

David Bowie, een legendarische Britse zanger, muzikant en acteur, stierf op 69-jarige leeftijd. Volgens de aankondiging op zijn officiële website verloor hij zijn 18 maanden durende strijd tegen kanker en stierf terwijl hij werd vergezeld door zijn familie .

Volgens zijn officiële Twitter-account: “David Bowie stierf vredig omringd door zijn familie na een dappere strijd van 18 maanden tegen kanker.” Bowie vecht al 18 maanden tegen kanker. We weten dat velen van jullie hetzelfde zullen voelen, maar in deze tijd van droefheid vragen we je de privacy van de familie te respecteren. respecteren.

De naam van de Engelse zanger wordt ook vaak geassocieerd met het fictieve personage Ziggy Stardust. Zijn androgyne uiterlijk is consistent door het hele album, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Het werd uiteindelijk een heel succesvolle onderneming.

Bowie woonde persconferenties bij terwijl hij in karakter was als Ziggy Stardust, en er werd ook een film ontwikkeld rond de persona. Bowie nam zijn rol als Ziggy Stardust zeer serieus. Het leven van Ziggy Stardust werd in 1973 afgebroken tijdens een live optreden in het Hammersmith Odeon in Londen. Dat specifieke moment werd op band vastgelegd en openbaar gemaakt.

De laatste keer dat Bowie optrad was in 2006. Jarenlang circuleren er geruchten over de slechte gezondheid van de persoon, maar deze geruchten zijn nooit bevestigd. Ivo van Hove, directeur van Toneelgroep Amsterdam en iemand die het afgelopen jaar nauw met de zanger samenwerkte, verklaarde dat David

Bowie vocht als een leeuw. ‘Ik ben getuige geweest van een man in het heetst van de strijd.’Aangezien Van Hove de regisseur was van de voorstelling Lazarus, was hij zich er geruime tijd van bewust dat David Bowie onwel was. Het gerucht ging dat hij aan leverkanker had geleden. Volgens Van Hove liet Bowie hem tijdens hun werk “onmiddellijk” weten dat hij ziek was. Je zou kunnen zeggen dat Bowie bleef schrijven tot aan het moment dat hij stierf.

Volgens wat Tony Visconti op Facebook meldt, wist de vaste producer van David Bowie al ongeveer een jaar dat de zanger in kritieke toestand verkeerde. In zijn verklaring zegt hij: “Hij liet nooit iemand zijn dromen in de weg staan.” En hij wilde het bereiken op de manier die hij het meest effectief achtte. Zijn heengaan was, net als zijn hele leven, een meesterwerk om te aanschouwen. Hij gaf ons Blackstar als afscheidscadeau voordat hij vertrok.

David Bowie Doodsoorzaak
David Bowie Doodsoorzaak

In de brief die Taubert stuurde, betuigt hij zijn dank aan David Bowie, wiens muziek in de jaren tachtig een grote invloed had op de jongere versie van Taubert. Hij complimenteert Bowie ook met zijn meest recente album, “Blackstar”, dat ondanks het overlijden van de muzikant het goed blijft doen in de hitlijsten. Sinds de artiest is overleden, hebben het nummer “Lazarus” en de bijbehorende videoclip een nieuwe betekenis gekregen.