Elvis Presley Doodsoorzaak

Elvis Presley Doodsoorzaak:- Het geruchtmakende drugsgebruik van Elvis Presley was niet de oorzaak van zijn dood; in plaats daarvan waren “slechte genen” de schuldige. Op zijn minst beweert Sally Hoedel, de auteur van het onlangs verschenen boek Elvis: Destined to Die Young, dat dit het geval is.

Elvis Presley Doodsoorzaak
Elvis Presley Doodsoorzaak

1977 was het jaar van het overlijden van de zanger op 42-jarige leeftijd.Hoedel suggereert dat dit gedeeltelijk het geval kan zijn geweest vanwege het feit dat Elvis’ grootvader en grootmoeder (van zijn moeders kant) neven en nichten van elkaar waren.

Volgens rapporten van NME,Volgens de geschriften van Hoedel zijn enkele leden van de familie van Elvis’ moeder op jonge leeftijd overleden. Elvis’ moeder Gladys en drie van zijn ooms gingen bijvoorbeeld allemaal weg voordat ze 46 jaar oud was. “Het is schokkend om te zien hoe slecht de gezondheid van dat gezin was”, zei de dokter.

Elvis Presley werd geboren met een veelheid aan lichamelijke afwijkingen die uiteindelijk tot zijn dood leidden. Hoewel hij altijd werd gekarakteriseerd als een rock-‘n-roll “man” die te veel dronk en te veel medicijnen slikte, bleek zijn lichaam genetisch gebrekkig te zijn.

Niet precies. Volgens PBS zei Dr. Jerry Francisco, een van de drie artsen die het onderzoek naar de dood van Elvis Presley behandelden, voortijdig dat de dood van de zanger het gevolg was van een ‘hartritmestoornis’ en dat verdovende middelen geen rol speelden bij zijn overlijden .

In een interview met American Medical News voor People, verklaarde hij: “Elvis Presley stierf als gevolg van een hartkwaal en de voorgeschreven medicijnen die in zijn bloed werden gevonden, hielpen niet.” Hij zou zijn overleden, ongeacht of hij de pillen had ingenomen of niet. Dat was, zoals duidelijk had moeten zijn, een regelrechte verzinsel.

Tijdens de laatste paar maanden van zijn leven bezat de koning wat leek op een medicijnkist, maar in werkelijkheid een voorraadkast was. Volgens NME kreeg hij in de twee jaar voorafgaand aan zijn overlijden in totaal 19.012 verschillende soorten medicatie voorgeschreven door zijn persoonlijke arts, Dr. George Nichopoulos (ook bekend als Dr. Nick).

Hij had toegang tot zijn eigen privé-artsen. Toxicologen stelden vast dat het lichaam van Elvis Presley op het moment van zijn dood “ten minste acht verschillende barbituraten en verdovende middelen” bevatte. Mensen gaven hun rekeningen.

Zijn reisregime bestond uit tien verschillende medicijnen, waarvan sommige codeïne, Percodan, Dilaudid en Quaaludes waren. Het is duidelijk dat deze dokter Elvis iets van plan is. In de tussentijd was het duidelijk dat de artsen en verpleegsters die met de tragedie te maken hadden, probeerden te verbergen dat Elvis Presley was overleden door zijn dood een ‘hartstilstand’ te noemen.

Sinds 1965 geldt de Top 40 als de meest invloedrijke hitlijst van Nederland. In dit gedeelte van het tijdschrift ‘Today’ blikken we terug op belangrijke gebeurtenissen in de popmuziek die precies X jaar geleden plaatsvonden. In de aflevering van Today van vandaag is de badkuip in het herenhuis van Elvis Presley in Graceland de plek waar hij stierf.

Toen Elvis Presley op 16 augustus 1977 stierf aan een hartaanval, was hij niet langer de hitmachine die hij in het verleden was geweest. In de afgelopen jaren is er een consistente release van nieuwe muziek geweest, hoewel niets zo goed scoort als eerdere releases. Ondanks het feit dat zijn gezondheid achteruitging, bleef hij lange tijd spelen; hij gaf zijn laatste concert slechts een paar weken voordat hij stierf.

Elvis Presley Doodsoorzaak

Een live-opname van Elvis Presley die “My Way” uitvoert, zal niet lang nadat de zanger is overleden als single beschikbaar worden gesteld. Omdat het nummer een miljoen keer is gedownload, wordt er een gouden schijf uitgereikt aan de artiest die het heeft gemaakt.

Presley was succesvol in het schrijven van zijn tweede grote postume hit in het jaar 2002. Daarna begint de Nederlandse DJ Junkie XL het nummer A Little Less Conversation te spelen, dat oorspronkelijk in 1968 werd uitgebracht. De herwerkte versie schiet overal naar de top van de hitlijsten het wordt uitgebracht en wordt een van de meest succesvolle singles van het jaar in termen van verkoop in het Verenigd Koninkrijk.

Elvis Presley, die 42 jaar oud was toen hij op 16 augustus 1977 in zijn Graceland-residentie stierf aan een hartaanval, was de King of Rock and Roll. Het is mogelijk dat hij stierf als gevolg van te veel van een bepaald medicijn.

Way Down was op het moment van zijn overlijden al een hit voor Elvis Presley in de Verenigde Staten en Engeland, maar de populariteit bleef stijgen nadat hij stierf. Het overlijden van Elvis Presley is de eerste keer in de muziekgeschiedenis dat een popartiest van zijn statuur verloren is gegaan.

Zijn moeder maakte zich grote zorgen om Elvis in de tijd dat hij in het leger moest dienen. Gladys’ gezondheid begon te lijden als een direct gevolg van haar intense bezorgdheid dat Elvis Presley iets vreselijks zou overkomen.

Terwijl Elvis korte tijd gestationeerd was in Fort Hood in Texas, woonden hij en zijn gezin in een trailer in de omgeving. Elvis Presley regelde voor zijnouders om op 8 augustus 1958 terug te keren naar Memphis, zodat zijn moeder Dr. Charles Clarke kon zien, de huisarts die ze had gezien.

Op 9 augustus was Gladys’ toestand zo verslechterd dat het onmiddellijke overplaatsing naar het Methodist Hospital in Memphis vanuit Graceland noodzakelijk maakte. Elvis Presley heeft speciale toestemming gekregen om op 12 augustus een pauze te nemen van zijn training, zodat hij een bezoek kan brengen aan zijn zieke moeder in het ziekenhuis in Memphis. Hij gaat meer dan eens naar haar toe en tussendoor blijft hij op Graceland, waar hij goed wordt behandeld.

Ginger Alden, die destijds verloofd was met de zangeres, was degene die Elvis Presley op 16 augustus 1977 ontdekte. Ze beschreef zijn verschijning aan de autoriteiten als “alsof zijn lichaam was bevroren en voorover gevallen terwijl hij op het toilet zat .” Zijn huid was bedekt met paarse vlekken en zijn bloeddoorlopen ogen gaven geen indicatie dat hij nog leefde. Nadat was vastgesteld dat de zanger was overleden, werd autopsie uitgevoerd.

In de laatste jaren van zijn leven worstelde de zanger met zwaarlijvigheid en het was algemeen bekend dat hij een verslavingsprobleem had. Elvis’ familie was wanhopig om het feit dat hij drugs gebruikte te verbergen, dus ‘speelden’ ze zowel de dokters die naar hem keken als de lijkschouwer.

Aan de media werd uitgelegd dat verdovende middelen geen rol speelden bij zijn overlijden; in plaats daarvan stierf hij als gevolg van een hartaanval. Het verhaal werd heel anders verteld in een boek dat later door zijn lijfwachten werd uitgebracht.

Ongeveer 80.000 mensen maken de reis naar Graceland om ofwel hun respect te betuigen aan de kunstenaar of op zijn minst een glimp op te vangen van zijn kist. Elvis Presley zal op 18 augustus worden begraven op Forest Hill Cemetery in Memphis, Tennessee, direct naast het graf van zijn moeder.

Na ongeveer anderhalve week doen een paar individuen een poging om het lichaam van de zanger te stelen.Om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt, worden de stoffelijke resten van Elvis Presley en zijn moeder in de maand oktober herbegraven in Graceland.

Elvis Presley Doodsoorzaak
Elvis Presley Doodsoorzaak

Op een dag nadat er enige tijd is verstreken, geeft een van de gearresteerde mannen toe dat het complot om het lichaam te stelen in feite werd opgezet om de familie Presley te helpen. Door wat er is gebeurd, zijn de autoriteiten in Memphis nu bereid om de zanger op zijn eigen terrein te laten rusten, iets wat voorheen door de wetten van het gebied verboden was.