Ion Caramitru Biografie

Ion Caramitru Biografie:- Ion Caramitru kwam op 9 maart 1942 ter wereld in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Tijdens zijn tijd aan het Instituut voor Theater en Cinematografie IL Caragiale in Boekarest, volgde hij lessen bij professor Beate Fredanov. In 1964 behaalde hij zijn diploma.

Ion Caramitru Biografie
Ion Caramitru Biografie

Volgens de acteur Ion Caramitru “kan de vreugde van de ziel en de geest in een theaterzaal de ergernissen van het dagelijks leven compenseren, omdat het theater interessant, rijk, betekenisvol en warm blijft. Ongeacht de context, het theater vernieuwt zichzelf door zichzelf. Het zal niet verdwijnen, het zal altijd op zoek zijn.”

Acteur en regisseur Ion Caramitru, die ook voorzitter was van de Roemeense Theaterunie (UNITER) en directeur van het Nationale Theater van Boekarest, stierf op 5 september 2021 op 79-jarige leeftijd, volgens leden van UNITER die met AGERPRES spraken .

Hij werd opgenomen in het “Elias”-ziekenhuis, dat zich in de hoofdstad van het land bevindt.Ion Caramitru geeft vrijelijk toe dat hij niet vaak veel van zijn verjaardag maakt, maar als hij met Saint Ion omgaat, stelt hij het altijd op prijs om begroet te worden met “Gelukkige verjaardag!”

Ion Caramitru verklaarde aan Agerpres dat hij zijn verjaardag uit principe niet viert en dat hij dat alleen viert op Sint-Ionendag. “In de loop der jaren heb ik het altijd zo gedaan, dus het zal vandaag niet zo’n groot feest voor mij zijn”, zei Ion Caramitru op zijn verjaardag. “Mijn jongens zullen me waarschijnlijk komen bezoeken, maar ik vier mijn verjaardag niet”, zei Ion Caramitru op zijn verjaardag.

Ion Caramitru Biografie

Ion Caramitru, een acteur, werd op 9 maart 1942 in Boekarest geboren in een Aromanian-familie. Zijn moeder werd geboren in de buurt van Thessaloniki, in een dorp genaamd Gramatica, en zijn vader werd geboren in het Albanese deel van de stad Korcea, van de orthodox-christelijke religie. Ion Caramitru’s moeder en vader beoefenden beiden het orthodox-christelijke geloof.

Hij maakte deel uit van de cast van het “Lucia Sturza Bulandara Theater” en regisseerde daar ook (sinds 1965). Daarnaast was hij van 1990 tot 1993 algemeen directeur van deze organisatie.Hij ontving zijn diploma van het “Ion Luca Caragiale” Theater en Cinematographic Art Institute in Boekarest in 1964, waar hij studeerde onder de voogdij van professor Beate Fredanov, zoals vermeld in “Jurnal de România.”

Hij had verschillende rollen in het theater dat hij leidde.Caramitru was ook betrokken bij de productie van “Evghenii Onegin” van Piotr Iljitsj Tsjaikovski en “The Tragedy of Carmen”, een vertolking van “Carmen” van Georges Bizet, geschreven door Peter Brook.

Tussen 1990 en 1993 was hij algemeen directeur van het Lucia Sturdza Bulandra Theater in Boekarest. Vanaf 2017 werd hij verkozen tot voorzitter van de Europese Academie van de Balkan; en vanaf 2005 was hij manager van het Nationaal Theater “IL Caragiale” in Boekarest. Vanaf 1990 was hij voorzitter van UNITER, de Roemeense Theaterunie. Tussen 1996 en 2000 was hij ook minister van Cultuur.

Tijdens de Reünie van Nationale Theaters, die loopt van 19-30 september 2018, ontving Ion Caramitru de titel van Doctor Honoris Causa door de Academie voor Muziek, Theater en Schone Kunsten in Chisinau. Caramitru kreeg deze eer als erkenning voor zijn bijdragen aan de kunsten in Moldavië.

Bovendien ontving hij in 2017 de Orde van de Rijzende Zon, de hoogste eer die kan worden toegekend aan een burger van een ander land dan Japan. Deze eer werd hem verleend in de naam van Zijne Majesteit, de Keizer van Japan. Bovendien kreeg hij in 2017 de rang van Ridder in de Roemeense Nationale Orde van de Ster.

Hij regisseerde zowel het Nationale Theater van Boekarest als het Nationale Theater van Roemenië. Hij stond aan het hoofd van de Roemeense Theaterunie, was van 1996 tot 2000 minister van Cultuur van het land en wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde acteurs van zijn tijd.

Ion Caramitru werd geboren in Boekarest op 9 maart 1942. News.ro zegt dat hij zijn diploma behaalde van het IL Caragiale Theater en Cinematografie Instituut in Boekarest, Boekarest, klas van 1964, waar hij studeerde bij professor Beate Fredanov.

“De vreugde van de ziel en de geest in een theaterzaal kan de ergernissen van het dagelijks leven compenseren. Dit komt omdat het theater intrigerend, rijk, betekenisvol en gastvrij blijft.” Wat de omstandigheden ook zijn, het theater vindt zichzelf steeds opnieuw uit door zijn eigen werking. De acteur Ion Caramitru merkte ooit op: “Het zal nooit verdwijnen; het zal altijd op zoek zijn naar iets.”

Ion Caramitru heeft een opmerkelijke carrière achter de rug, maar hij had het niet kunnen doen zonder de steun van een teddybeer en een liefhebbende familie die hem de kracht gaven om door te gaan, zelfs als de tijden moeilijk waren. De acteur viert vandaag zijn 76e verjaardag op het werk, met name in Timişoara.

Ion Caramitru werkt in Timişoara, waar de voorbereidingen worden getroffen voor het jaar 2021, wanneer de stad Culturele Hoofdstad van Europa wordt. Op de dag dat hij 76 wordt, is Ion Caramitru aan het werk in Timișoara, waar de voorbereidingen worden getroffen voor het jaar 2021, wanneer de stad Culturele Hoofdstad van Europa wordt.

Ion Caramitru werd uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement omdat hij eerdere ervaring heeft met het succesvol uitroepen van de stad Sibiu tot Culturele Hoofdstad van Europa.Ion Ion is een bekende voetbalspeler die op 21 juni 1954 in Roemenië werd geboren. Astrologen hebben vastgesteld dat het sterrenbeeld van Ion Ion Tweelingen is. Ion Ion is jarig op 21 juni.

Tijdens het seizoen 2017-18 slaagde hij erin Steaua Bucureşti, maar zijn contract werd niet verlengd omdat de club niet succesvol was in het behalen van promotie naar Liga III.Laten we er eens naar kijken! Volgens openbare bronnen zoals IMDb en Wikipedia is de etniciteit van Ion Ion niet bekend. We zullen dit artikel bijwerken met de religie en politieke opvattingen van Ion Ion; kom over een paar dagen nog eens terug.

Ion Caramitru Biografie
Ion Caramitru Biografie

“Hij is niet alleen een groot acteur; ik denk dat hij een intellectueel van de hoogste kwaliteit is, een man die weet wat cultuur is, die er een grote verantwoordelijkheid voor draagt ​​en zich inspant om het te promoten”, zei de schrijver Mircea Mihăieş. , die het evenement modereerde, zoals geciteerd door adevarul.ro. “Hij was briljant en hij deed bekentenissen na bekentenissen.”