Irma Wijsman Leeftijd

Irma Wijsman Leeftijd;- Irma Wijsman is de drijvende kracht achter de Case Wijsman organisatie. Irma is een ervaren trainer en coach die heeft gewerkt met verschillende leiders, managers, professionals, teams en individuen. Als voormalig topsporter en theatermaker begeleidt zij op eigen kracht en vastberadenheid individuen om fysiek en intellectueel actiever te worden.

Ondanks dat de Gentenaar bij het grote publiek vooral bekend is vanwege zijn rollen als commissaris Roger De Kee in Aspe en als Leo Deschryver in The Divine Monster, verscheen de acteur in een aantal Vlaamse films en televisieseries, waaronder Danni Lowinski, ‘The Pentagon’, ‘Groenten uit Balen’, ‘Tot ziens’ en ‘Sputnik’.

Irma Wijsman Leeftijd
Irma Wijsman Leeftijd

Ook was hij te zien in theaterproducties van onder meer de Blauwe Monday Company, de Theatre Company en het Independent Toneel. In 2016 was hij te zien in de productie van Borgen van het Noord Nederlands Toneel, zijn laatste rol.

Ze behoudt haar scherpte in moeilijke omstandigheden door de kern van het probleem vrij te houden van afleiding en zo gefocust te blijven op de oplossing. De Zaak Wijsman is geen zzp’er. Ondanks dat hij een nauwkeurig plan had, was hij niet in staat zichzelf te verwoorden omdat de woorden in zijn gedachten afwezig waren. Michel Van Dosselaere, 72, was een acteur die vandaag stierf na te zijn bezweken aan een zeldzame vorm van dementie. Hij was 72 jaar oud.

Zijn muze, Irma Wijsman (57), was zijn woordvoerder. In haar laatste baan regisseerde ze een buitengewoon prachtige documentaire over haar echtgenoot, die werd uitgebracht net voordat het woord ‘mislukt’ in al zijn verschijningsvormen. Irma Wijsman denkt dat de dood nu “extreem nabij” is.

Irma Wijsman Leeftijd
Irma Wijsman Leeftijd

Maar gelukkig is er nog wat te genieten. Haar man, acteur Michel Van Dosselaere, verleidde haar met verhalen en poëzie, en ze werd verliefd op hem. Door een unieke hersenaandoening werd hij gereduceerd tot de status van een rots. “Het komt allemaal neer op onvoorwaardelijke liefde”, zegt de auteur.

De documentaire “Actor Loses the Words” uit 2017 laat zien hoe Van Dosselaere en zijn vrouw met zijn ziekte omgingen en nieuwe manieren zochten om zich uit te drukken en scherp in de publiciteit te blijven. Tijdens zijn 36-jarige professionele carrière was Michel Van Dosselaere ook betrokken als regisseur.

Michel Wijsman en zijn vrouw, Irma Wijsman, hebben elkaar liefdevol en vaak amusant behandeld sinds die abrupte verandering in hun leven een effect heeft op fotograaf Stephan Vanfleteren. Een zeer uitzonderlijke samenwerking ontstond voor het boek Onuitspraak, dat werd uitgegeven door Hannibal Books en waarin lijnen van Elvis Peeters werden opgenomen die perfect passen bij de foto’s.

Irma Wijsman Leeftijd
Irma Wijsman Leeftijd