Koen Crucke Ziek

Koen Crucke Ziek:- Koen is dolblij om te melden dat hij geen staar heeft, maar de dokter heeft hem geadviseerd zich te laten opereren om te voorkomen dat hij blind wordt. Ik weet niet of het iets te maken had met het verkrijgen van de laserbehandeling voor mijn ogen in 2014, maar een jaar later kreeg ik last van mijn oogschemering.

Koen Crucke Ziek
Koen Crucke Ziek

Mijn linkeroog lijkt gevuld te zijn met een soort stof. In de loop van de tijd ging het van kwaad tot erger. Soms wordt het zo donker dat ik niet eens kan zien wat er voor mijn ogen gebeurt, en als dat gebeurt, kan ik niet eens vijf minuten lezen zonder hoofdpijn te krijgen. Door mijn situatie durf ik ‘s nachts niet meer met de auto te rijden, omdat het voor mij extreem riskant is om dat te doen.

Daarom maakte Koen een afspraak met een oogarts in een ziekenhuis in Brugge. Het is half twaalf, volgens wat hij zei. Koen kreunt als hij beseft dat ‘die kruimels draden zijn geworden die blindheid kunnen veroorzaken’. Mijn rechteroog wordt op 25 oktober geopereerd, aangezien ik geen enkel risico wil nemen.

Dat komt omdat ik een lui oog heb. Als alles volgens plan verloopt, wordt in januari de operatie aan mijn linkeroog uitgevoerd. Het is geen heel mooi plaatje… Eind deze maand hebben mijn man Jan en ik het geluk om tien dagen op reis te gaan naar het eiland Kreta.

Koen Crucke, acteur en zanger, is de afgelopen negen maanden nog eens 40 kilo afgevallen. Volgende week krijgen kijkers op VTM’s “De Keuken van Sofie” een eerste blik op de nieuwe en verbeterde Koen, die onlangs een opmerkelijk gewichtsverlies onderging.

Als we Crucke vragen naar zijn buitengewone transformatie, antwoordt hij: “Toen ik vijftien jaar geleden het boek ’33 kilo later’ uitbracht, was ik veel strenger dan nu”, en dat voegt hij er als antwoord op onze vraag aan toe. Maar het plan bleef hetzelfde: houd een gezond dieet door weg te blijven van snoep, met mate te eten en geen alcohol te drinken.

Toen ik jonger was, eindigde ik elke avond met een paar slokjes van een champagnefluit. Sindsdien heb ik het alcoholgebruik volledig verminderd. Ik heb altijd een gezond ontbijt om de dag te beginnen en gedurende de dag eet ik in totaal zes verschillende maaltijden.

“Negen maanden geleden was mijn gewicht weer gedaald tot 113 kg. In de loop van het jaar 2000 ging ik van 129 naar 79 kg zonder zelfs maar te proberen. Mijn gewicht van 72 kg is de laatste tijd constant gebleven. Het vinden van een nieuw evenwicht zal het belangrijkste obstakel zijn dat moet worden overwonnen.’

Omdat Crucke niet de moed heeft om er absoluut zeker van te zijn dat hij niet zal terugkeren. “Je snelheid van gewichtstoename is groter dan je snelheid van gewichtsverlies. Ik ben behoorlijk nerveus om terug te komen tot 100 pond.

Het is mogelijk om de taak snel te voltooien als je het nodige talent hebt. Voor mijn welzijn heb ik een man in mijn leven die me niet alleen steunt, maar ook heerlijke en voedzame maaltijden voor me bereidt. Hij eet hetzelfde voedsel als ik, alleen in grotere hoeveelheden.

Deze week gaat Koen Crucke in op geluk in een interview dat in Primo verschijnt. Daarin spreekt hij zijn overtuiging uit dat het leiden van een leven in het geheim het meest ongelukkige zou zijn dat hem zou kunnen overkomen.

“Ik heb nooit een probleem gehad met mensen die naar me toe kwamen en om een ​​handtekening of een foto vroegen”, zei ze. “Ik heb nooit problemen gehad met mensen die naar me toe kwamen.” Niet echt, maar om precies te zijn, ik heb er plezier in.

Koen Crucke Ziek

Het feit dat ik op mijn leeftijd nog steeds al deze ervaringen kan hebben, stemt me ongelooflijk blij. Dat mensen van verschillende grootte, leeftijd en generaties leuk vinden wat ik doe, geeft me veel voldoening, legt Koen Crucke uit in Primo.

“Weet je wanneer ik de meeste vreugde in mijn leven zal hebben Als geen van deze dingen me blijft overkomen en ik niet langer in staat ben om op te treden, zegt Koen: “De dag dat ik niet kan optreden vanwege ouderdom of ziekte is de dag dat ik zal overlijden.” “Ik heb een sterk verlangen om dit te blijven doen.

Zo niet, dan hoop ik echt dat dit allemaal heel snel wordt gedaan. Als de tijd komt dat ik niet meer in staat ben om te handelen, zal ik de meest ellendige persoon in de geschiedenis van het universum zijn. Wat dat betreft, heb ik geen enkele twijfel. En er is niemand die mij daarin kan bijstaan ​​en steunen. “

Op zaterdagavond kwam het concert gevaarlijk dicht bij het in het meer vallen. Het evenement, getiteld ‘Glimpse of India’, wordt gehouden onder het stadhuis. Een feest gehouden door de Indonesische gemeenschap in Gent, met Indonesische voedselverkopers, dansdemonstraties en muziekuitvoeringen. Door een schrijffout had de Stad Gent het festival een vergunning verleend die hen toestond om ook muziek te spelen tijdens Crucke’s optreden.

Het verschijnen van donkere vlekken voor de ogen Mijn hoofd staat op ontploffen. En vooral, een hart dat bang is. Koen Crucke, die 70 jaar oud is, maakt momenteel een uitdagende tijd door. Hij kampt al enkele jaren met een oogaandoening en de laatste tijd is het aanzienlijk moeilijker voor hem omee goed.

Op 25 oktober zal de muzikant en acteur voor het eerst geopereerd moeten worden om te voorkomen dat hij blind wordt. In dit interview geeft Crucke enige opheldering over de huidige situatie. Ik doe mijn best om een ​​opgewekte houding te behouden. Andrea Bocelli kan nog steeds optreden. “

Crucke merkt op dat het een geluk is dat de burgemeester is gaan bemiddelen in het conflict. De muziek wordt door de organisatie voor een korte periode tussen zeven en acht uur on hold gezet. De stem van Koen Crucke is overal in het centrale zakendistrict te horen. Zijn optredens waren onder meer ‘t Vliegerke, De Torens van Mijn Gent en de Gentse versie van Ave Maria.

Vanaf het Sint-Baafsplein zijn er enkele fervente bewonderaars die meezingen met het lied. Zelfs enkele basisdanspassen worden tegenwoordig door jonge mensen gebruikt. Het was “een opmerkelijke ervaring”, grijnst Crucke. Het is op geen enkele manier hetzelfde als de liedjes van Samson. En daardoor is mijn werk net zo goed. Als ik het niet naar mijn zin heb op het podium, kan ik uitbarsten in een opera-aria. “

Koen Crucke Ziek
Koen Crucke Ziek

Toen ik mijn verjaardag vierde met een groep vrienden in een restaurant, deed ik niets bijzonders – ik bestelde gewoon hetzelfde menu als alle anderen. Maar ik vroeg de chef-kok om de sauzen weg te laten en me kleinere porties te geven.