Koningin Victoria Doodsoorzaak

Koningin Victoria Doodsoorzaak:- Het was helemaal klaar voor haar. Toen Victoria echter voor het eerst op de troon zat, merkte ze dat ze niet in staat was om beide voeten stevig op de grond te houden. Ze was niet meer dan een stipje onder de hoge gewelven van Westminster Abbey, maar ze was zich zeer bewust van de nieuwsgierige ogen van de menigte toen ze binnenkwamen, en ze probeerde haar benen zo min mogelijk te laten bungelen.

Koningin Victoria Doodsoorzaak
Koningin Victoria Doodsoorzaak

Zelfs voor zonsopgang waren de straten van Londen al vol met duizenden mensen die snakken naar een goede plek om een ​​glimp op te vangen van de pas gekroonde koningin van Groot-Brittannië, die pas achttien jaar oud was en nog geen twee meter lang was.

De koningen die voor haar kwamen waren ofwel opiumverslaafden, rokkenjagers of gekken. Ze zwoer anders te zijn. Nu was het koninkrijk helemaal in de ban van de ‘prachtige witte roos van onberispelijke vrouwelijkheid’3, hun nieuwe koningin, het kleine meisje dat ongemakkelijk tussen de adel zat.

Aan het einde van haar leven is het overduidelijk dat de legendarische koningin Victoria van Engeland (1891-1901) geen zwak of zwak gestel had. En nu is in de loop van de geschiedenis vastgesteld dat royals ook geweldige troosteters kunnen zijn.

Alexandra Victoria Hanover maakte haar publieke debuut op 24 mei 1819 in Kensington Palace in Londen. Tussen 1837 en 1901 regeerde ze als koningin van het Verenigd Koninkrijk en tussen 1877 en 1901 regeerde ze als keizerin over India. Dit Victoriaanse tijdperk duurde 63 jaar en zeven maanden, waardoor koningin Victoria de Britse monarch was met de langste regeerperiode in de geschiedenis van het land.

De natie maakte een op zichzelf staande transformatie door toen ze daar aan de macht was. Het Verenigd Koninkrijk veranderde van een agrarische samenleving in een industriële kracht op het wereldtoneel. Haar persoonlijke leven diende als een voorbeeld van kalmte en consistentie voor degenen die onder haar gezag stonden. Er is echter gesuggereerd dat ze een romantische relatie had met haar bediende na de dood van haar man.

Prins Alexander van Nederland was de tweede zoon van koning Willem II (1792-1849) en koningin Anna Pavlovna van Nederland. Koning Willem IV van het Verenigd Koninkrijk (1765-1837) had liever gezien dat zijn dochter Victoria I met prins Alexander der Nederlanden (1818-1848) zou trouwen. (1795-1865). Er waren echter veel geschikte personen om uit te kiezen voor de rol van prinses.

Zo stelde haar oom, koning Leopold I van België (1790-1865), haar voor aan haar toekomstige echtgenoot, prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha (1819-1861). De vrouw die het leven schonk aan Albert was een zus van de vrouw die het leven schonk aan Victoria. In het jaar 1836 werd Victoria, die nooit groter werd dan 1 meter en 50 centimeter, voorgesteld aan haar neef, prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha.

Victoria was op de hoogte van beide plannen voor haar huwelijk en schreef het volgende in haar dagboek: “Albert is buitengewoon knap, en zijn haar heeft ongeveer dezelfde kleur als het mijne; zijn ogen zijn groot en blauw; en hij heeft een mooie neus en een zeer zoete mond met mooie tanden; maar de charme van zijn gelaat is zijn uitdrukking, die zeer verrukkelijk is. Prins Alexander daarentegen is ‘heel gewoon’.” Victoria’s huwelijk zou pas in 1840 plaatsvinden.

Koningin Victoria Doodsoorzaak

De kleindochter van koning George III, koningin Victoria, regeerde over het Verenigd Koninkrijk (1738-1820). De vorst had twaalf kinderen, maar hij had slechts één kleinkind dat een wettelijke afstammeling was. De lijn van opvolging van de monarchie kwam in gevaar toen dit kleinkind, prinses Charlotte (1797-1817), stierf tijdens de bevalling in het jaar 1817.

Daarom besloten de zonen van de monarch die alleenstaand waren om een ​​eigen gezin te stichten. Alexandrina Victoria werd geboren als zoon van de vierde zoon van George III, prins Edward August, hertog van Kent (1767-1820), die getrouwd was met de hertogin van Kent. Daarna begon iedereen naar haar te verwijzen als de meest waarschijnlijke persoon om de troon op te eisen.

Op 18-jarige leeftijd werd Victoria op 20 juli 1837 om zes uur ‘s morgens wakker. Het nieuws dat “mijn arme oom de koning niet meer was en dat hij om twaalf over twee was overleden en dat, zoals een resultaat, ik ben koningin” kwam naar haar toe terwijl ze naar het nieuws luisterde.

Op 18-jarige leeftijd neemt Victoria haar rechtmatige plaats in bovenop de Engelse monarchie. Ze is onbezonnen en heeft geen ervaring, dus ze zal onvermijdelijk de nodige fouten maken. Maar met de hulp van haar toegewijde echtgenoot Albert, stijgt ze naar bekendheid als een model voor de hedendaagse monarchie, en onder haar bewind stijgt het Verenigd Koninkrijk naar de positie van de machtigste natie ter wereld.

Ze is een van die zeldzame historische personages met zo’n significant symbolisch belang dat ze haar naam aan een heel tijdperk heeft gegeven. Haar naam is synoniem geworden met de tijdsperiode. In de negentiende eeuw regeerde Groot-Brittannië de wereld als de machtigste en belangrijkste natie dankzij zijn wereldwijde imperium. Tijdens het Victoriaanse tijdperk was de manier waarop de Britten zich kleedden, gedroegen en dachten vooral interessant voor mensen om hen heende wereld.

Kuisheid in zijn puurste vorm was een voorwaarde om tijdens haar lange regeerperiode aan het hof van koningin Victoria te dienen, en dit is de eigenschap die mensen het gemakkelijkst associëren met haar langdurige erfenis. Wanneer bekeken door de lens van de eenentwintigste eeuw, wordt dit meestal gezien als overdreven voorzichtig gedrag dat tot het logische uiterste is doorgevoerd.

Er was bijvoorbeeld veel voorbereiding nodig voordat koningin Victoria (1819-1901) de koninklijke zetel van Osborne House op het Isle of Wight verliet en het water op ging. Een kamer met matglazen ramen die kunnen worden gebruikt voor het omkleden. Een podium met gordijnen die kunnen worden dichtgetrokken om de koningin te verbergen terwijl ze aan het baden is. En last but not least een strenge “badjuffrouw” die alles goed in de gaten hield.

Op 20 juni 1837 kwam koningin Victoria erachter dat ze uiteindelijk zou slagen op de troon van Engeland. Zij werd koningin Willem V, aangezien haar voorganger, Willem IV, geen wettig nageslacht had. Een lange regeerperiode begon. Het bewind van koningin Victoria duurde 63 jaar, zeven maanden en zeven dagen. In 2015 overtrof koningin Elizabeth II dit record, dat eerder lang stand had gehouden.

De periode waarover ze regeerde, staat bekend als de Victoriaanse periode. Het waren jaren van enorme welvaart en het was in deze tijd dat de economische groei een machtige middenklasse deed ontstaan. Bovendien vertegenwoordigde deze periode het hoogtepunt van de koloniale suprematie van Engeland. India werd in 1877 echt onderdeel van het Britse rijk. In die tijd werd Victoria de keizerin van India.

In 1840 trouwde Victoria met haar neef, prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha. Albert was een lid van de koninklijke familie van Saksen-Coburg en Gotha. De Royal Chapel in St. James’s Palace in Londen was de locatie van het evenement, dat daar plaatsvond. Het paar kreeg samen negen kinderen; een van hen was Albert Eduard, die uiteindelijk haar plaats innam als koning Edward VII in 1901.

Victoria leed een verwoestend verlies in 1861 met het overlijden van haar man, Albert. De koningin trok zich in zichzelf terug en droeg de rest van haar leven niets anders dan zwarte kleding.Het bewind van Victoria, de betovergrootmoeder van de huidige monarch, was de laatste keer dat het Verenigd Koninkrijk een echte wereldmacht was onder het bewind van een Britse monarch.

Volgens voedselhistoricus Annie Gray, die onderzoek deed naar het menu van Hare Majesteit, “had Victoria als kind een erg flauw dieet van brood en melk, voorgeschreven door haar zeer dominante moeder, de hertogin van Kent”.

Toen ze nog een kind was, had Victoria een dieet voorgeschreven door haar zeer dominante moeder, de hertogin van Kent. “Victoria werd koningin op 18-jarige leeftijd, weigerde medicijnen te nemen die haar waren voorgeschreven en bleef snoepen tot ze 58 kilogram bereikte.”

Koningin Victoria Doodsoorzaak
Koningin Victoria Doodsoorzaak

Nadat haar vriend en vertrouweling, de premier, Lord Melbourne, had opgemerkt dat ze er “dik uitzag”, weerstond Victoria de drang om te veel snoep en andere lekkernijen te eten totdat ze een gewicht van ongeveer 44 kilogram bereikte. Ze miste de champagne echt omdat ze er zo’n fan van was.