Nicolette Kluijver Ziek

Nicolette Kluijver Ziek:- Er werd ontdekt dat Nicolette aan longkanker leed. Op het eerste gezicht deed ze het voorkomen alsof het nog maar het beginstadium was, maar achter de schermen was het veel serieuzer. Toen ze in 2017 ontdekte dat ze longkanker had, kwam er plotseling een einde aan het drukke leven van omroepster Nicolette Kluijver.

Nicolette Kluijver Ziek
Nicolette Kluijver Ziek

Ze zei: “Ik heb drie kleine kinderen en ik ga dood”, maar ze overwon de ziekte en begon dit als een tweede kans te zien. ‘Ik ga dood’, zei ze. Nu ze de ware zin van haar leven heeft gevonden, wil ze anderen aanmoedigen hetzelfde te doen.Nicolette Kluijver, nu 37 jaar, ging de hele wereld over dankzij haar werk als omroepster voor BNN en later RTL. Ze beweert: “Mijn leven is niets anders dan een achtbaan geweest.”

“Ik was altijd bezig, altijd aan het werk en constant bezig met het opbouwen van een beroep. Ondertussen ben ik ook bevallen van drie kinderen. En ineens werd de handrem aangetrokken.”Hoewel Nicolette Kluijver, 36 jaar oud, al een aantal jaren kankervrij is, maakt de ziekte nog steeds deel uit van haar leven en zal dat ook in de toekomst zo blijven.

De presentatrice geeft in het nieuwste nummer van Grazia, dat vanaf woensdag in de winkels ligt, toe dat haar mate van zelfverzekerdheid over haar fysieke verschijning van dag tot dag varieert. Nicolette verklaarde: “Ook al zorg ik goed voor mijn longen en probeer ik een gezonde levensstijl te leiden, soms gaan dingen gewoon niet zoals je wilt.”

Nicolette Kluijver kreeg begin 2017 het nieuws dat ze longkanker had. Het waren zware jaren voor haar, haar echtgenoot en hun kinderen; in feite waren ze zo moeilijk dat ze er aanzienlijk door geëvolueerd is. Ook in positieve zin slokt de presentator en programmamaker van vandaag het leven op. In het meest recente nummer van Woman Glossy vertelt ze over haar leven en ervaringen.

Het lijkt erop dat Nicolette Kluijver aan een aanzienlijk ernstiger ziekte leed dan ze eerder had onthuld. De 32-jarige RTL-zender maakte vanavond aan haar collega Peter van der Vorst bekend dat er geen sprake was van een eerder stadium van de ziekte en dat er bij haar inderdaad longkanker was vastgesteld. Na een paar maanden geniet ze nu meer van het leven dan ooit tevoren.

Nicolette Kluijver Ziek

De diagnose longkanker werd gesteld op 17-05-17, 22:04 (Laatste update: 17-05-17, 22:27) in februari. Ze nam de beslissing om niet te communiceren hoe ernstig ziek ze eigenlijk was, omdat ze niet wilde dat iemand erachter zou komen dat het verband hield met die ernstige uitslag. Het was absoluut de ergste soort shit.

Tegenover De Telegraaf spreekt ze haar bezorgdheid uit over de mogelijkheid dat de ziekte weer opduikt. Dat lijkt het jaar ervoor ook zo te zijn. Ik ging naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam voor mijn jaarlijkse scan, en terwijl ik daar was, zagen de artsen dat mijn beide longen vol vlekken zaten.

“Het bleken ontstekingsreacties te zijn”, maar mijn eerste gedachte was: “Als dit kanker is, ben ik dood.” “Helaas zit er ook een positieve kant aan dit alles, dat probeer ik mezelf steeds voor te houden.” “Nu ik weer een half jaar moet wachten op de volgende scan, duurt het eigenlijk te lang en word ik heel onrustig.”

“Als je ziek wordt of de dood onder ogen ziet, weet je wat de kern van het leven is. En dat is eigenlijk dankbaar zijn voor wat je hebt, dingen doen die je gelukkig maken en tijd doorbrengen met familie en vrienden,” zei ze.

Dat kan echter gemakkelijk naar de achtergrond worden gedrukt door de hectiek van het moderne leven en de druk van het leven in een cultuur waarin van je wordt verwacht dat je aan ieders eisen voldoet. Zelf valt ze ook snel terug in haar oude gewoontes.

Hoewel ik me het moment waarop mijn wereld stopte en ik de diagnose longkanker kreeg, nog goed kan herinneren, het diepe en duidelijke besef dat ik echt niets anders nodig had dan mijn gezondheid en mijn kinderen, ze waren nummer één tot tien. zeg ook constant tegen mezelf: ik wil nooit de Nicolette zijn die ik was voordat ik ziek werd.”

Een moeilijke periode begon toen het medische team in maart met hun behandeling begon. “Ik heb de dood echt in de ogen gekeken.” (…) Ik had zoveel pijn, en longcollaps na longcollaps. Aan die ellende kwam geen einde, het was een eindeloze achtbaan”, aldus de patiënte.

“Ja, nou. Ik ben dankbaar voor de uren die ik met de kinderen heb kunnen doorbrengen terwijl de school op slot zat. Normaal doen ze veel aan sport en zijn ze bezig met een verscheidenheid aan activiteiten, maar nu waren ze allemaal thuis dag. Mijn kinderen zijn het belangrijkste in mijn leven.”

Het zijn allemaal gevoelige kinderen die heel open zijn. Dat kan soms best zwaar zijn, maar Ik ben ook altijd heel blij als ze er zijn. Maar eerlijk gezegd, toen ze weer naar school mochten, ging de vlag een beetje uit. Drie jonge kinderen – Isabella is 7, Ana-Sofia is 5 en Jesse is 5 – is erg intens. Er is altijd wel iemand boos, verdrietig of van streek. Het zijn allemaal jonge kinderen.

“Meer mensen hebben me die vraag gesteld: je moet nu nog banger zijn.” “Maar ik was altijd bang voor mijn gezondheid; die angst gaat nooit weg. De angst was al grenzeloos en is dat nog steeds.” “Zelfs nu alles weer normaler is, ben ik nog steeds heel voorzichtig; ik was bijvoorbeeld continu mijn handen.” “Zelfs nu alles weer normaler is, ben ik nog steeds heel voorzichtig en was ik continu mijn handen.”

Ik ging naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam voor mijn jaarlijkse scan, en toen ze merkten dat mijn beide longen vol vlekken waren, was mijn eerste gedachte: “Als dit kanker is, ben ik dood.”

Ik kreeg toen een antibioticakuur en moest zes weken wachten voordat ze weer een scan konden doen.Dat waren zes weken pure kwelling. Uiteindelijk bleken het ontstekingsreacties te zijn en geen kanker. Het omgaan met die klop en weer bovenop komen is echter een rugzak voor elke keer dat het gebeurt.

Nicolette Kluijver Ziek
Nicolette Kluijver Ziek

Nu moet ik nog een half jaar wachten voor de volgende scan, die eigenlijk te lang is en me veel onrust bezorgt. Maar gelukkig zit er ook een positieve kant aan dit alles, wat ik mezelf de hele tijd probeer voor te houden.