Prinses Margaret Doodsoorzaak

Prinses Margaret Doodsoorzaak:- Prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, is vanmorgen om 6.30 uur lokale tijd in Londen overleden. Het overlijden van prinses Margaret werd veroorzaakt door een herseninfarct.

Prinses Margaret Doodsoorzaak
Prinses Margaret Doodsoorzaak

Tussen de uren van vrijdagavond en zaterdagochtend werd de prinses, die 71 jaar oud was en aan hartproblemen leed, van Kensington Palace naar het King Edward VII Hospital vervoerd. Prinses Margaret had de afgelopen drie jaar een aantal beroertes gehad.

Vrijdagmiddag vond er een tweede aanval plaats. Ze stierf naar verluidt vreedzaam zonder enig drama om 6.30 uur op zaterdagochtend, zoals vermeld in een verklaring vrijgegeven door Buckingham Palace. Haar kinderen waren onwel. De kist van wijlen prinses Margaret werd zaterdagmiddag voor haar begrafenis overgebracht van het King Edward VII Hospital in Londen naar Kensington Palace. Het King Edward VII Hospital is te vinden in de City of London.

Prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, is zaterdagochtend om 06.30 uur lokale tijd in Londen overleden. Een beroerte was de oorzaak van de dood van prinses Margaret. De prinses, die 71 was en hartproblemen had, werd van Kensington Palace naar het King Edward VII-ziekenhuis gebracht toen vrijdag overging in zaterdagavond.

In de loop van de afgelopen drie jaar had prinses Margaret al veel beroertes gehad. Vrijdagmiddag vond er een tweede aanval plaats. Volgens een verklaring van Buckingham Palace is ze zaterdagochtend om 6.30 uur vredig ingeslapen. Haar kinderen waren onwel.

Hoewel iedereen zich prinses Margaret van Groot-Brittannië herinnert als een harde drinker die altijd het middelpunt van het feest was, was ze ook een toegewijde moeder voor haar kinderen, David en Sarah. Er wordt beweerd dat Margaret haar zus Elizabeth vlak voor haar overlijden in 2002 meedeelde: “Ik heb misschien niet veel gedaan, maar mijn leven is niet voor niets geweest: ik heb twee gelukkige en aangepaste kinderen gemaakt.” Margaret is overleden in het jaar 2002.

Hoewel Elizabeth en Margaret zo verschillend van elkaar waren als dag en nacht, waren ze heel close. Margaret was een grappenmaker en een sociale vlinder, terwijl Elizabeth een zeer plechtige, rustige en verantwoordelijke persoon was.

In het jaar 1960 zei ze ja tegen het huwelijksaanzoek dat haar was gedaan door de fotograaf Antony Armstrong-Jones, die ze al een tijdje zag. Antony’s drinken en buitenechtelijke affaires maakten het huwelijk erger, dus het werd erger.

Prinses Margaret Doodsoorzaak

Margaret werd soms onderworpen aan ronduit onbeleefd gedrag van Antony. Margaret’s ongelukkige huwelijk zette haar ertoe aan om troost te zoeken in de omhelzingen van andere mannen. Er zijn een groot aantal andere mannen, zoals de acteur Peter Sellers, de zanger Mick Jagger en de zeventien jaar jongere familievriend Roddy Llewellyn.

De romance die Margaret had met Roddy leidde tot de ontbinding van haar huwelijk met Antony, dat zestien jaar had geduurd. Margaret’s drinken en feesten werd aanzienlijk erger na de scheiding. Tegen de tijd dat de lunch voorbij was, was ze al begonnen met het drinken van wodka en het roken van zestig sigaretten. Haar gekke levensstijl gedurende zoveel jaren heeft haar gezondheid op geen enkele manier verbeterd. De dood van de prinses van de jetset vond plaats in 2002, zeven weken voor het overlijden van haar moeder.

Het paleis staat tot begin volgende week open voor familieleden en goede vrienden om hun respect te betuigen aan de jongere zus van koningin Elizabeth, wanneer de kist naar een andere locatie wordt verplaatst.

Het optreden van Helena Bonham Carter liet geen positieve indruk achter op de Britse prinses Margaret. De actrice deelde haar gedachten met Entertainment Weekly. In het volgende seizoen van The Crown op Netflix speelt ze de inmiddels overleden zus van koningin Elizabeth.Bonham Carter verklaarde: “Mijn oom kende haar heel goed”, verwijzend naar haar familielid. “Ze leek een beetje verontrustend.

Margaret, prinses van Wales, stond bekend als de ‘glamour girl’ van de familie Windsor. Terwijl haar oudere zus Elizabeth een voorbeeld was van het concept van plichtsgetrouwe standvastigheid, fladderde haar jongere zus ‘Margot’, zoals ze bekend stond, van het ene feest naar het andere.

Haar huwelijk met “Lord Snowdon” heeft het bijvoorbeeld niet overleefd omdat ze een affaire had met Roddy Llewellyn. Hierdoor liep hun huwelijk op de klippen. Ook al was het twintig jaar geleden, hij mocht nog steeds zijn eer bewijzen bij het graf van Margaret.

Iedereen die de gebeurtenissen van “The Crown” heeft bijgehouden, weet dat prinses Margaret geen erg goede koninklijke was. Verbluffend, eigenzinnig en slim; niettemin, temperamentvol, snobistisch en werkschuw tegelijk. Zij en haar man, Antony Armstrong-Jones, beherened om veel schandalen te voorkomen, en als gevolg daarvan werden ze allebei herkenbare namen in de jetset.

Margaret was het tegenovergestelde van haar gehoorzame zus Elizabeth, vaak bekend als de koningin, die vier jaar ouder was dan zij. Margaret was onaantastbaar, en soms onmogelijk. In vrijwel alle opzichten was ze het tegenwicht voor de koningin.

Bovenal was de prinses een lid van de elite die gevangen zat in de vergulde kooi en wanhopig wilde ontsnappen, hoewel ze daar nooit echt in is geslaagd. In 1978 werd bekend dat Margaret een affaire had met Roddy Llewellyn.De relatie tussen “Tone” en “Pet” was vanaf het begin gedoemd te mislukken vanwege liefde, ontrouw, gezonde ego’s, seks, drugs en rock-‘n-roll. Het heeft echt geen kans gehad.

De historische band tussen de Britse koninklijke familie en de familie Bonham Carter gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. Helena’s overgrootvader van moederskant, Herbert Henry Asquith, was van 1908 tot 1916 premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij was op dat moment op kantoor. De Bonham Carters, de familie van haar vader, hebben ook geleid tot een aantal invloedrijke politieke figuren in het Verenigd Koninkrijk.

Prinses Margaret Doodsoorzaak
Prinses Margaret Doodsoorzaak

De jongere zus van koningin Elizabeth, prinses Margaret, stond bekend als ‘The Princess’. Ze stierf op 9 februari 2002, toen ze 71 jaar oud was; in de jaren voorafgaand aan haar dood kreeg ze een aantal beroertes. Ze trouwde op 6 mei 1960 met fotograaf Antony Armstrong-Jones en het paar kreeg samen twee kinderen. 1977 was het jaar dat de relatie tussen de twee mensen eindigde.